Kana-klimbisupp
Puljong:
2 suurt kanakoiba 600-700 g
1 tk sibul
2 tk porgand
2 l külma vett
Supi
sisse:2 suurt kanakoiba 600-700 g
1 tk sibul
2 tk porgand
2 l külma vett
3 tk porgand
4 tk kartul
Sool, pipar
Klimbid:
1 sl sulatatud võid
1 muna
1 dl piima
2,5 dl nisujahu
soola
Valmistamine1 sl sulatatud võid
1 muna
1 dl piima
2,5 dl nisujahu
soola
Pese kanakoivad külma vee all, pane potti ja kalla peale niipalju vett, et koivad oleks kaetud. Lase koivad keema ning vala vesi pealt ära. Kana keetes saad selge puljongi. Seejärel pane potti külm vesi, kanakoivad,2 porgandit ning 1 sibul. Lase sellel umbes 30 min keeda (kuni kana on pehme). Koori ning tükelda kartulid ja porgandid. Kurna puljongi seest välja kanakoivad, porgandid ning sibul. Pane potti puljongi sisse 3 tükeldatud porgandit, keeda neid umbes 5 minutit ning siis lisa tükeldatud kartulid ning lase keeda 7-10 min. Keemise ajal saad valmis teha klimbitaigna. Selleks sega lahtiklopitud muna hulka vaheldumisi sulatatud võid, piima ja jahu, maitsesta soolaga. Kui kartul on peaaegu pehmeks keenud, hakka lisama klimpe. Kasta lusikas kuuma puljongi sisse, võta üks lusikatäis klimbitainast ja pane supi sisse. Tee nii kogu ülejäänud klimbitaignaga. Ära aseta klimpe ühte kohta, sest need võivad kokku keeda. Kui klimbid on pinnale tõusnud ja veidi keenud, sega sisse koibade küljest lõigatud kanaliha ning maitsesta soolaga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar