neljapäev, 12. veebruar 2015


Kringel


Tainas:
5 dl piima
50 g pärmi
1 tl soola
2 dl suhkrut
1 kg jahu
2 muna
200 g pehmet võid

Vahele:
100 g võid
3 dl suhkrut
6 tl kaneeli
3 dl rosinaid

Valmistamine:
Pudista käesooja piima sisse pärm , lisa sool ja suhkur. Sõelu vähehaaval juurde
jahu. Sõtku tainasse munad ja pehme või.Jätka sõtkumist kuni tainas käte küljest lahti
tuleb. Kata tainas rätikuga ja lase tainal soojas kahekordseks kerkida.
Sõtku tainas alla ja vala jahuga ülepuistatud lauale. Sõtku veel veidi ja rulli laiali.
Määri peale toasoe või. Puista üle suhkru, kaneeli ja rosinatega. Keera tihedalt rulli, 
lõika pooleks ja põimi kokku. Tõsta ahjuplaadile, pintselda üle munaga ja küpseta 200 
kraadises ahjus 25-30 minutit. Puista üle tuhksuhkruga või tee shokolaadi glasuur.

        



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar